ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που είναι από χθες σε εξέλιξη στην περιοχή Καρακόλιθος Βοιωτίας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 47 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος κάνουν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα ενώ πριν από λίγο εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Πέρα Χωριό της Λιβαδειάς, στις παρυφές της πόλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κώστα Γκιζίμη «η φωτιά κύκλωσε το γηροκομείο και δόθηκε εντολή και εκκενώθηκε. Όλοι οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η εκκένωση του γηροκομείου τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια».

Κατά τη διάρκεια της πύρινης λαίλαπας το μέτωπο ξεπέρασε τα 6 χιλιόμετρα και κυριολεκτικά βρέθηκε στις παρυφές της πόλης της Λιβαδειάς.


Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, επί τόπου έσπευσε και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Το χρονικό...

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι κάτοικοι, στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς. Συμφωνα με αναφορες κατοίκων, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται στα 3 χλμ, απο την πόλη, ενώ και το Νοσοκομείο της πόλης βρίσκεται σε υψηλή πληρότητα- εξαιτίας προβλημάτων ευπαθών ομάδων με αναπνευστικά προβλήματα, απο τους καπνούς.

Πρωτόγνωρη κατάσταση

«Από τις 3 το μεσημέρι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα στους καπνούς αφού η φωτιά έχει επεκταθεί σε μια έκταση πάνω από 15.000 στρέμματα» υπογραμμίζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας και όπως σημειώνει «το μέτωπο που κινείται προς τη Λιβαδειά είναι πολύ μεγάλο και οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί».

Ήδη εκτός από τις πολυάριθμες πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν από τον αέρα και το έδαφος έχουν συγκεντρωθεί όλα τα μηχανήματα των δήμων, όλες οι υδροφόρες όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
«Ότι μηχάνημα υπήρχε σε δήμους και περιφέρεια έχει μεταφερθεί σε κάποιο από τα μέτωπα της φωτιάς» σημειώνει ο κ. Ζιώγας.

Απειλεί χωριά η φωτιά στη Βοιωτία


Για την κατάσβεση της φωτιάς κινήθηκαν αρχικά οι τοπικές δυνάμεις και τα 2 αεροσκάφη τύπου PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Όμως η φωτιά πήρε διαστάσεις και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σταδιακά από άλλες δυνάμεις της Στερεάς Ελλάδας αλλά και της Αττικής.



Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μπήκαν στη μάχη της κατάσβεσης συνολικά 8 καναντέρ και 4 ελικόπτερα όπως επίσης και τα 2 PZL ενώ την ίδια στιγμή οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και επιχειρούν συνολικά 31 οχήματα με 90 πυροσβέστες και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί και δυνάμεις του δήμου Λιβαδειάς που διαθέτει υδροφόρες.


Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ΄΄Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΠΕΣΧΕΝΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΤΟΥ 1821΄΄

Ο συγχωριανός μας και πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Παροριτών Κορδαλής Θοδωρής άρχισε τη συγγραφή του βιβλίου με τίτλο΄΄ Η συμβολή των Μπεσχενέων στην εθνεγερσία του 1821΄΄΄.Μετά απο έρευνα 9 περίπου ετών τόσο στην εθνική βιβλιοθήκη,όσο και στα γενικά αρχεία του κράτους βρήκε τα ονόματα τριαντατεσσάρων συγχωριανών μας που έλαβαν μέρος στην Εθνεγερσία του 1821.

Πέρα απο τις παραδόσεις και τους θρύλους,η νεώτερη ιστορία του χωριού μας άρχισε να γράφεται με τη συμμετοχή των συγχωριανών μας,στην Επανάσταση του 1821.Μεχρι τώρα λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν οτι αρκετοί συγχωριανοί μας πολέμησαν υπο τις οδηγίες μεγάλων οπλαρχηγών ,που το όνομα τους γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο πάνθεον της ιστορίας ,για την απελευθέρωση της Ελλάδας απο τον Τουρκικό ζυγό.

Μετά απο έρευνα που έκανε στην εθνική βιβλιοθήκη(τμήμα χειρογράφων και ομοιοτύπων)βρήκε τους φακέλλους των ηρωικών Μπεσχενέων που πήραν μέρος στην επανάσταση .

Έρευνα επίσης έκανε και στα Γενικά Αρχεία του Κράτους,οπου βρήκε έγγραφα που αφορούν τη δράση τους.Στους φακέλλους μέσα υπάρχουν οι πρωτότυπες αιτήσεις των αγωνιστών αλλα και τα πιστοποιητικά των μεγάλων οπλαρχηγών που βεβαιώνουν τη συμμετοχή των ηρωικών συγχωριανών μας στον υπέρ της πιστεως και της πατρίδος Ιερό Αγώνα!!!



Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΡΙΤΩΝ
      ΄΄ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ΄΄
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 36 10432 ΑΘΗΝΑ


                                                                                              Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
                                                                                                        ΛΕΒΑΔΕΙΑ


                                                        ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ

Με την ευκαιρία της έναρξης της SUPERLIGA 2013-2014 σας ευχόμαστε καλή ποδοσφαιρική χρονιά

με περισσότερο θέαμα και λιγότερη βία.Ως Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ κοσμείται το Ελληνικό

ποδόσφαιρο στην κορυφαία κατηγορία και κάνετε υπερήφανους όχι μόνο τους Λιβαδείτες

όπου γής , αλλά και όλους τους Βοιωτούς



                                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                                      Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ.Γραμματέας
  
                          Κορδαλής Θεόδωρος                               Κορδαλής Παναγιώτης


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ κ.ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ-ΣΑΡΑΝΤΗ ΕΛΕΝΗ


Επικοινωνία είχε ο πρόεδρος του συλλόγου Απανταχού Παροριτών κ.Κορδαλής Θεόδωρος με τη συμβολαιογράφο Λιβαδειάς κ.Γεωργιάδου-Σαράντη Ελένη προκειμένου να την ενημερώσει για τις δωρεές των δύο αγροτεμαχίων που κάνουν προς τον σύλλογο δύο συγχωριανοί μας,και ζήτησε να ενημερωθεί για την διαδικασία που πρέπει να γίνει,αλλά και το ποσό που πρέπει να πληρώσει ο σύλλογος στο δημόσιο προκειμένου να μεταφέρει στο Δ.Σ. τα διαδικαστικά και τα οικονομικά δεδομένα,για να αποφασίσει για την αποδοχή των παραπάνω δωρεών.Η συμβολαιογράφος κ.Γεωργιάδου-Σαράντη Ελένη της οποίας ο συζυγος είναι απο το Παρόρι,σε περίπτωση θετικής απάντησης του Συλλόγου θα συντάξει αφιλοκερδώς τα συμβόλαια και των δύο αγροτεμαχίων.μία κίνηση που βοηθά πάρα πολύ στην απόκτηση των αγροτεμαχίων στις δύσκολες οικονομικά μέρες που βιώνει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός,και που αξίζει κάθε επαίνου.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΩΡΕΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΡΙΤΩΝ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι άλλη μία δωρεά αγροτεμαχίου πραγματοποιήται προς τον Σύλλογο των Απανταχού Παροριτών.Δωρητής είναι ο συγχωριανός μας Κορδαλής Βασίλειος του Δημητρίου που διαμένει στην πόλη της Λιβαδειάς.Το αγροτεμάχιο έκτασης 6 στρεμμάτων βρίσκεται στη θέση ΄΄ καλογερικο΄΄.Ο Σύλλογος αφού κάνει αποδοχή και αυτής της δωρεάς,θα συναντηθεί με τον δωρητή ,προκειμένου να γίνουν τα συμβόλαια και το αγροτεμάχιο να περάσει στην ιδιοκτησία του Συλλόγου.Τέτοιες ενέργειες τιμούν όλους τους συγχωριανούς μας,και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο Ελληνικός λαός,πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε γύρω απο τον Συλλογό μας.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΡΟΡΙΑΚΟΣ 2-6 ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ

Σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιείται χθές όπως και  κάθε καλοκαίρι στο γήπεδο της Δαύλειας η ομάδα μας ΠΑΡΟΡΙΑΚΟΣ επικράτησε της ομάδας του ΠΑΝΔΑΥΛΕΙΑΚΟΥ με το εντυπωσιακό σκόρ 2-6 δείχνωντας ότι το μέλλον ανήκει στους νέους του χωριού μας.Οι παίκτες μας επικράτησαν δίκαια παίζωντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο κάνωντας τους φίλους μας Δαυλιώτες να τους χειροκροτήσουν.Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που με την δραστηριοτητά τους δείχνουν ότι ο αθλητισμός ενώνει το παρών με το μέλλον.

ΔΩΡΕΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΡΙΤΩΝ

Μέσα στην απελπισία  της οικονομικής κρίσης που διέρχεται τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας ,υπάρχουν ευτυχώς κάποια γεγονότα,που μας κάνει να πιστεύουμε ακράδαντα οτι ο Έλληνας έχει μεγάλη ψυχή και στις δύσκολες στιγμές το δείχνη.Πρίν λίγες ημέρες ο Σύλλογος των Απανταχού Παροριτών έγινε αποδέκτης δωρεάς ενός  αγροτεμαχίου που βρίσκονται στο χωριό μας.Το αγροτεμάχιο 3,5 στρέμματα στη θέση  ''σπηλιά'',το κάνει δωρεά η κ.Μαντανίκα χήρα Δημητρίου,το γένος Βουλπιώτη  που διαμένει μόνιμα στην πόλη της Πάτρας,στη μνήμη του συζύγου της.Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Κορδαλής Θεόδωρος αφού πρώτα ο σύλλογος κάνει την αποδοχή της δωρεάς ,θα έρθει  σε συνεννόηση με την δωρήτρια   ,προκειμένου να πάρει στα χέρια του έγγραφα την δωρεά,και  στη συνέχεια να συνταχτούν τα συμβόλαια .και το αγροτεμάχιο  να περάσει στην ιδιοκτησία του Συλλόγου μας.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΡΙ









Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Παρόρι.Την παραμονή 5 Αυγούστου τελέστηκε ο εσπερινός στο  εξωκκλήσι παρουσία πλήθους κόσμου,όχι μόνο Παροριτών ,αλλά και απο τα διπλανά χωριά.Στον εσπερινό προεξείχε ο πρωτοπρεσβύτερος π.Ευάγγελος Τσαπρούνης ο οποίος και κύρηξε τον θείο λόγο επι της εορτής .Συλειτουργήσανε και όλοι οι ιερείς απο τις όμορες ενορίες της περιοχής.Το παρών μεταξύ άλλων έδωσε και ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ.Νίκος Παπαγγελής,αντιδήμαρχοι του Δήμου,ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παρορίου κ.Γεώργιος Δούκας,ο Διοικητής του Α.Τ. Αράχωβας και συγχωριανός μας κ.Τρομπούκης Ιωάννης.Ανήμερα της εορτής ιερούργησε ο ιερέας Παρορίου π.Οδυσσέας Γκούμας,μαζί με τον συγχωριανό μας συνταξιούχο ιερέα π.Νικόλαο Καζίκα,ο οποίος και αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της Μεταμορφώσεως.Στο τέλος διαβάστηκε η ευχή για καρποφόρα συγκομιδή στα σταφύλια που είχανε προσφέρει οι Παρορίτες,και ο Σύλλογος των Απανταχού Παροριτών προσέφερε γλυκά και αναψυκτικά στους προσκυνητές του εξωκκλησίου.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΗ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΡΔΑΛΗ-ΚΟΥΛΟΛΙΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 76 ΕΤΩΝ

Απεβίωσε χθές βράδυ μετά απο χρόνιο πρόβλημα υγείας η συγχωριανή μας Σταυρούλα Κορδαλή-Κουλολιά σε ηλικία 76 ετών.Ηεξόδιος ακουλουθία τελέστηκε σήμερα το απόγευμα 6 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Παρορίου.Ευχόμαστε στους οικίους της την εξ ύψους δύναμη και παρηγορια