ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΡΙΤΕΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ






Aγαπητοί συγχωριανοί


Επικοινωνώ μαζί σας  με την ευκαιρία της απολογιστικής συνέλευσης ,και στη συνέχεια των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Μαρτίου ημέρα Κυριακή και απο ώρα 12:00-17:00 στο Ξενοδοχείο INIOXOS  που βρίσκεται στην οδό Βερανζέρου 26 στο κέντρο της Αθήνας.Σε μία εποχή που υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση ,αλλά και κρίση αξιών θα πρέπει όλοι οι Απανταχού Παρορίτες να δώσουμε το παρών στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση.
Όλοι βιώνουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις αλλαγές που μας έχουν επιβάλλει,αλλά σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο που βαδίζουμε ,ο Σύλλογος των Απανταχού Παροριτών μας έχει μεγάλη ανάγκη όσο ποτέ  άλλοτε.
Ο Σύλλογός μας είναι η τελευταία ελπίδα,ο φάρος εκείνος της αισιοδοξίας που θα μας δείξει,την πορεία για ένα καλύτερο μέλλον του όμορφου χωριού μας.
Με το σχέδιο του Καλλικράτη πλέον το χωριό μας όπως και όλα τα άλλα χωριά  της υπαίθρου ,μπαίνουν  σε μία απομόνωση απο την κεντρική εξουσία.
Οι πόροι των Δήμων είναι πολύ χαμηλοί,με αποτέλεσμα τα χωριά μας να έχουν εγκαταληφθεί,και να περιμένουν βασανιστικά την εξαθλιωσή τους.
Πλέον το βάρος της αντιμετώπισης των προβλημάτων του χωριού μας περνά μέσα απο τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο  Συλλογός μας.
Ως Παρορίτες και ως Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνούμε το ένδοξο παρελθόν των Προγώνων μας,με την τεράστια ιστορία μας και την παγκόσμια ακτινοβολία στο πέρασμα των αιώνων.
Μία Ιστορία που είναι μεγάλη τιμή,αλλά και μεγαλύτερη  υποχρέωση για μας τους νεοτέρους ,όχι μόνο να την διατηρήσουμε άσβεστη στη μνήμη μας ,αλλά και να την μεταλαμπαδέυσουμε στις επόμενες γενιές .
Ενωμένοι όλοι οι Απανταχού Παρορίτες μπορούμε να κάνουμε πολλά για το χωριό μας.Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή μας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση,τόσο δυνατότερη θα είναι και η φωνή του Συλλόγου μας προς την κεντρική εξουσία και στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων.
Σίγουρα υπάρχουν και παράπονα απο τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια,και για τα οποία έχουμε όλη την καλή διάθεση να τα ακούσουμε,να τα σημειώσουμε ,και να τα διορθώσουμε.
Τα προηγούμενα χρόνια ο συλλογό μας δεν πραγματοποίησε δραστηριότητες στην Αθήνα όπου βρίσκεται και η έδρα του,με αποτέλεσμα όλες οι εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στο  χωριό μας.Ο κυριότερος λόγος που δεν έγιναν οι εκδηλώσεις στην Αθήνα ,υπήρξαν οι πολλοί θάνατοι  συγχωριανών μας που χτύπησαν το Παρόρι,και σε λίγα χρόνια μέσα αποδεκατίστηκε,που απο 342 άτομα στην απογραφή του 2001 ,φτάσανε σήμερα να κατοικούν στο χωριό μας 115 ψυχές.Το πένθος υπήρξε ο βασικός παράγοντας της μη διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αθήνα.
Το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει απο τις εκλογές της 18ης Μαρτίου θα πρέπει να ασχοληθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία στην επαναδραστηριοποίηση των Παροριτών της Αθήνας ,αφού μόνο  έτσι θα μπορέσει ο Συλλογός μας να ξεφύγει απο μια πορεία φθοράς ,ώστε να δώσει νέα πνοή στο όραμα των Απανταχού Παροριτών ,για ένα καλύτερο αύριο του χωριού μας.


                            Με εκτίμηση
                      Κορδαλής Θεόδωρος
      Πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Παροριτών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.