ΠΑΡΟΡΙ-PRESS Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ


TO BHMA ENHMEΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΟΡΙΤΗ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΨΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ(VIDEO)

To μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού μας, εμπνέει, χαροποιεί, συγκλονίζει ακόμη και τους αλλόθρησκους.

Σας παρουσιάζουμε ένα εκπληκτικό βίντεο από το αραβικό δορυφορικό κανάλι SAT 7.
Προβάλλεται η αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία ορθοδόξων σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Βηρυτού στο Λίβανο οι οποίοι ανήμερα το Πάσχα σηκωνόταν ένας - ένας όρθιος και τραγουδούσαν το Χριστός Ανέστη και μάλιστα και στα Ελληνικά!!!
Θυμίζουμε ότι ο Λίβανος επί χρόνια μαστιζόταν από αιματηρότατο εμφύλιο πόλεμο και συγκρούσεις μεταξύ θρησκευτικών ομάδων.
Ας σκεφτούμε: στην Ορθόδοξη Ελλάδα πόσοι από εμάς θα μπορούσαν να κάνουν δημόσια το ίδιο;


http://www.romfea.gr/


http://www.youtube.com/watch?v=KFgawJ0PboU&feature=player_embedded

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ


Δυστυχῶς ἕνας ἀκόμη Ἱερός Ναός τῆς Μητροπόλεώς μας μπῆκε στό στόχαστρο διαρ­ρηκτῶν. Πρόκειται γιά τόν Ἱερό Ναό Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Νέου Κρικέλλου. Τήν Δευτέρα τό βράδυ 2 Μαΐου, ἄγνωστοι διαρρῆκτες ἄνοιξαν τρύπα στό φράχτη τοῦ προαυλίου χώρου καί ἀφοῦ ἀνέβηκαν στήν στέγη τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ καί ἀπενεργοποίησαν τό σύστημα συναγερμοῦ, παραβίασαν τήν ἐξωτερική πόρτα, τοῦ Ναοῦ στή δυτική πλευρά.

Ἔσπασαν τό τζάμι καί λυγίζοντας τά σίδερα μπῆκαν στόν Πρόναο ὅπου παραβίασαν τό παγκάρι. Ἐπίσης παραβίασαν τήν ἐσωτερική πόρτα εἰσῆλθαν στόν κυρίως Ναό καί ἀφή­ρεσαν ἀπό τήν Ἁγία Τράπεζα ἕναν σταυρό ἁγιασμοῦ καί ἱερά σκεύη.

Τό γεγονός καταγγέλθηκε στό Ἀστυνομικό Τμῆμα Λαμίας. Ὁ Ἐφημέριος τῆς ἐνορίας ἐνημέρωσε τόν Σεβα­σμιώ­τατο Μητρο­πολίτη μας κ. Νικόλαο, ὁ ὁποῖος ἐξέφρασε γιά μία ἀκόμη φορά τήν λύ­πη του γιά τίς διαστάσεις καί τή συχνότητα πού ἔχει πάρει τό θέμα τῶν διαρρήξεων τό τελευταῖο χρονικό διά­στη­μα.



Τον λήστεψαν μέσα στην τράπεζα



Δύο άγνωστοι άνδρες επιτέθηκαν σε έναν υπάλληλο του Ι.Κ.Α. στις 08:45 σήμερα το πρωί στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας Λιβαδειάς.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο υπάλληλος του Ι.Κ.Α. πήγε στην τράπεζα για να εξαργυρώσει επιταγή, όταν οι δράστες, με την απειλή όπλου, του επιτέθηκαν και του αφαίρεσαν το χρηματικό πόσο των 40.000 ευρώ.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΕΦΥΓΕ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ Θ.ΒΕΓΓΟΣ



Στο νεκροθάλαμο του Α' Νεκροταφείου βρίσκεται από τις 11.30 το πρωί η σορός του Θανάση Βέγγου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα θα πει το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που τόσο μίλησε στην ψυχή της την Πέμπτη.
Έφυγε αθόρυβα… Όπως έζησε σε όλη του τη ζωή

Ο «καλός μας άνθρωπος» άφησε την τελευταία του πνοή 10 λεπτά μετά τις 7 το πρωί στον «Ερυθρό Σταυρό».

Η καρδιά του μεγάλου κωμικού ηθοποιού δεν άντεξε άλλο τη συνεχόμενη ταλαιπωρία και σταμάτησε να χτυπά, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη χώρα. Το νοσοκομείο πάγωσε ολόκληρο και πικρά δάκρυα κύλησαν σε όλους: από τους γιατρούς και τις νοσοκόμες μέχρι τους φύλακες.

Ο Θανάσης Βέγγος νοσηλευόταν στον «Ερυθρό Σταυρό» από τις 18 Οκτωβρίου λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας από χτύπημα. Η υγεία του είχε επιδεινωθεί πολύ τον τελευταίο καιρό λόγω και του εγκεφαλικού που είχε πάθει τον προηγούμενο χρόνο.

Η αιτία του θανάτου του, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ήταν η πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ποιός ήταν ο "Θανάσης των Ελλήνων"

Ο Θανάσης Βέγγος, ο "Θανάσης των Ελλήνων", ο "καλός μας άνθρωπος", ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς έλληνες ηθοποιούς, γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο στις 29 Μαΐου του 1927 και ήταν μοναχοπαίδι.

Για πάνω από μισό αιώνα συντρόφεψε τον ελληνικό λαό στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη αλλά και το θέατρο και έγινε το χαμόγελο του και το γέλιο του απλού ανθρώπου που στον Θανάση Βέγγο είδε τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας με την ευγενική φυσιογνωμία που προκαλεί γέλιο και χαρά με τα καμώματα του.

Κι όμως, η ενασχόληση του εθνικού μας κωμικού με την ηθοποιία ήρθε από μία τυχαία γνωριμία. Κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη Μακρόνησο, την περίοδο 1948-50, ο Θανάσης Βέγγος γνώρισε το σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο ο οποίος του άνοιξε την πόρτα του κινηματογράφου.

Η πρώτη εμφάνιση του Θανάση Βέγγου στον κινηματογράφο το 1954 ήταν στην ταινία Μαγική Πόλις του Κούνδουρου. Την ίδια χρονιά κάνει και την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο.

Το ταλέντο αλλά και η απλότητά του αναγνωρίστηκαν και εκτιμήθηκαν γρήγορα με αποτέλεσμα (μετά από 4-5 χρόνια στη διάρκεια των οποίων συμμετείχε με μικρούς ρόλους σε ταινίες) να αρχίσει να λάμπει το άστρο του μοναδικού Θανάση Βέγγου.

Συνολικά έπαιξε σε 126 κινηματογραφικές ταινίες, σε 52 εκ των οποίων ως πρωταγωνιστής, ενώ έχει σκηνοθετήσει επτά ταινίες στις οποίες και πρωταγωνίστησε. Ακόμη, έχει γυρίσει 7 βιντεοταινίες, 2 τηλεταινίες και έχει πάρει μέρος σε 7 τηλεοπτικές σειρές.

Μέσα από τη μεγάλη καριέρα του στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και τη μικρή οθόνη ο Θανάσης Βέγγος δημιούργησε το θρύλο του: τον άνθρωπο που αντιπροσώπευσε τον νεοέλληνα φουκαρά που τρέχει συνεχώς και για τα πάντα, τον «πολίτη β’ κατηγορίας» ο οποίος παρ’ όλα αυτά καταφέρνει με χιούμορ και πανουργία να ξεπερνά τις αναποδιές της καθημερινότητας.

Θεωρείται, και όχι άδικα, από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Ελλάδα λέει σήμερα βουρκωμένη αντίο στον κωμικό ηθοποιό Θανάση Βέγγο, τον «Θανάση των Ελλήνων». Τον άνθρωπο που επί δεκαετίες μας έκανε να δακρύζουμε από τα γέλια και σήμερα μας έκανε να ρίξουμε πικρό δάκρυ στο άκουσμα του θανάτου του…

star.gr